چگونه دیگر کتاب نخریم؟

5 ۷۰

کتاب، خرید آنلاین کتاب، احساس می‌کنم دیگر حالم از این چند واژه بهم می‌خورد. همین چند دقیقه پیش آخرین بسته کتاب خود را از نمایشگاه مجازی کتاب خرید کردم. وقتی داشتم کتاب‌ها را زیر و رو می‌کردم هم ذوق داشتم هم حرص می‌خوردم. تا کی باید پشت به پشت کتاب بخرم و روی هم انبار کنم؟ نزدیک به ۱۰۰۰ جلد کتاب در خانه دارم که نمی‌دانم کی قرار است خوانده شوند. اگر شما هم با مشکل خرید کتاب مواجه هستید پس با من همراه شوید.

چرا کتاب می‌خریم؟

دلایل خرید کتاب زیاد هستند. من طبق تجربه شخصی طی چند سال اخیر، برخی از این دلایل را بازگو می‌کنم. در واقع می‌خواهم کمی اعتراف کنم.

  • کتاب می‌خرم چون حرص خرید کتاب دارم.
  • کتاب می‌خرم چون همواره در حال احساس نیاز هستم.
  • کتاب می‌خرم چون دوره‌های مختلفی شرکت کرده و هر استادی یک ساز می‌زند و کتاب جدید معرفی می‌کند.
  • کتاب می‌خرم چون از بچگی عاشق خواندن کتاب بوده‌ام.
  • کتاب می‌خرم چون با دیدن موضوعات جدید، قند در دلم آب می‌شود.
  • کتاب می‌خرم چون می‌ترسم موضوعی از زیر دست من در برود.
  • کتاب می‌خرم چون به نوشتن علاقه دارم و این دو مکمل هم هستند.

چرا کتاب نمی‌خوانیم؟

منی که عاشقانه از کتاب حرف می‌زنم، چرا آن‌ها را نمی‌خوانم؟ مرگم چیست؟ نه به آن همه ابراز عشق و احساسات نه به این بی‌توجهی!

با خواندن آن همه دلیل، احساس کردم با مجنون طرف هستم. حالا وقت آن است که از تجربیات نخواندن کتاب خودم بگویم.

به نظرم بزرگ‌ترین دلیلم برای نخواندن کتاب، انباشتگی زیاد کتاب‌ها است. انباشتگی باعث ایجاد دغدغه ذهنی شدیدی در افراد می‌شود.

من به شخصه زمانی که سراغ یک کتاب می‌روم تا بخوانم، بلافاصله ذهنم دستورات عجیب و غریب می‌دهد.

-تو که این همه کتاب داری پس کی می‌خوای بخونی؟ باید از موضوعات دیگر هم یاد بگیری. اگر فلان موضوع را یاد نگیری، عقب می‌افتی.

اگر به مغزم اجازه دهم تا فردا هم صحبت می‌کند.

وسط کتاب خواندن به‌خاطر استرس از دست رفتن کتاب‌ها و موضوعات دیگر، خسته شده و این یکی هم می‌رود قاطی دیگر دوستانش.

اینجاست که دوباره ذهنم بخاطر عذاب وجدان، وارد فاز تحلیل می‌شود. دنبال راهی می‌گردد تا دیگر کتاب نخرد و از طرفی کتاب‌های قدیمی را بخواند.

7 راه طلایی برای اینکه دیگر کتاب نخرید!

1- با خودتان صادق باشید!

قبل از کیک دکمه نهایی خرید، چند لحظه صبر کنید. با خودتان فکر کنید. آیا واقعا به این کتاب نیاز دارید؟ کتاب خریدن و نخواندن آن باعث می‌شود خودتان اذیت شوید.

سرخوردگی، ناراحتی و کتاب‌زدگی از عوارض بی‌فکرانه کتاب خریدن است. در واقع باید مشخص کنید هدف‌تان از خرید کتاب چیست؟ اگر بدانید چرا کتاب می‌خواهید، بهتر می‌توانید با وسوسه خرید کتاب مقابله کنید.

2- بدون لیست، برای خرید کتاب اقدام نکنید!

قبل از رفتن به کتاب‌فروشی، نیم ساعت گوشه‌ای بنشیندید و لیست کتاب‌هایی که واقعا به آن‌ها نیاز دارید را یادداشت کنید. اگر بدون هدف و لیست سراغ کتاب‌فروشی بروید، فاجعه انسانی رخ خواهد داد. دلتان می‌خواهد تک تک قفسه‌ها را بخرید و با خود ببرید. قبول ندارید؟! دفعه بعدی بدون لیست بروید!:)

3- تبادل کتاب را هم تست کنید!

به‌جای کتاب خریدن، می‌توانید با دوستان خود کتاب مبادله کنید. گاهی با دوستان خود درباره گنجینه کتاب‌های خوتان حرف بزنید شاید آن‌ها هم کتاب‌های مورد علاقه شما را داشته باشند. به کتابخانه‌های محل خود هم سری بزنید. کتاب‌های جذابی آن‌جا پیدا می‌شود.

لازم نیست همیشه کتاب بخرید. با مبادله کتاب، به محیط زیست کمک می‌کنید. از طرفی داشتن اجبار برای تحویل کتاب به دیگران، باعث می‌شود تا زودتر بتوانید کتاب را بخوانید.

4- متنوع کتاب بخوانید!

خواندن کتاب‌های متنوع، کمک می‌کند تا ترس شما از دیدن انبوهی از کتاب‌ها بریزد. احساس آرامش می‌کنید.

5- برای تخفیف کتاب نخرید!

تخفیف‌های زیاد و ترغیب‌کننده ظلم بزرگ به بشریت است. به‌دلیل گران شدن قیمت کتاب، خرید کتاب بین مردم کمتر شده است. فروشندگان کتاب نیز برای ترغیب مردم به خرید از حربه تخفیف استفاده می‌کنند. مردم هم که عاشق تخفیف هستند.

ارسال رایگان!

35 درصد تخفیف!

50 درصد خرید!

کتابی 2 تومن! (میدان انقلاب روزهای جمعه پر است از این بساطی‌هایی که کتاب‌ها را فله‌ای می‌فروشند!)

و تخفیف‌های دیگری که فقط کافی است آن‌ها را بشنوید و عهد و پیمان فراموش کنید.

6- مرورگر خود را ببندید!

این روزها خرید آنلاین که دیگر همه چیز را راحت‌تر کرده است. کافی است اسم کتاب مورد نظر خود را سرچ کنید. دنیایی از کتاب‌های جذاب دیگر را به شما معرفی می‌کند. ایجاست که به قول شاعر:

به خاطر داشتم که چون به درخت گل رسم دامنی پر کنم هدیه اصحاب را، چون برسیدم بوی گلم چنان مست کرد که دامنم از دست برفت.

گلستان سعدی

اینجاست که باید هر طور شده با وسوسه خرید خود مقابله کنید. فقط کتاب خود را به لیست خرید اضافه کنید. خرید خود را انجام داده و مرورگر خود را ببندید.

7- از ددغه‌های خود بنویسید!

نوشتن باعث می‌شود با خودتان ارتباط خوبی برقرار کنید. زمانی که وسوسه شدید کتابی بخرید، کافی است چند دقیقه‌ای با خود خلوت کنید. از دغدغه‌ها و دلایل خود برای خریدن یا نخریدن کتاب بنویسید. نوشتن به شما کمک می‌کند تا با خود صادق باشید. نیت اصی شما مشخص می‌شود. بهتر تصمیم خواهید گرفت.

سخن نهایی

درست و منطقی خرید کردن باعث می‌شود در رابطه با کتاب، آرامش ذهنی داشته باشید. دفعه بعد که خواستید کتاب بخرید، چند دقیقه‌ای به نیت خود فکر کنید. راه‌هایی که گفتم را هم تست کنید. بهتر تصمیم خواهید گرفت.

من از آن دسته آدم‌هایی هستم که زیاد کتاب می‌خرم و دغدغه نخریدن کتاب دارم. این لیست را دائم به‌روز می‌کنم تا اگر شما هم مثل من هستید، بتوانید با نخریدن کتاب کنار بیاید. حتما دوباره به این مطلب سر بزنید.

راستی شما برای نخریدن کتاب چه راهکاری دارید؟ روش‌تان را برایم کامنت کنید.

این مطلب را برای دیگران هم ارسال کنید تا شاید جنبش نخریدن کتاب به آن‌ها هم کمک کند.

۵ نظرات
  1. ایمان اکبری می گوید

    این اتفاق بارها و بارها برای منم افتاد. هی کتاب میخرم و انبار میشه و کلی کتاب نصفه و نیمه هست که خوندنش تموم نشده

    1. زهرا احمدی می گوید

      امیدوارم که در کنار خرید بتونیم خوانش رو هم بهتر پیش ببریم.

    2. حسین شهریاریز می گوید

      درود بر سرکار خانم احمدی بخاطر این مطلب مهم و ارزشمند
      کتاب خریدن برای من هم یه ذوق خاصی داره و کتاب های نخونده زیادی دارم مثل همه
      میرم کتابخونه یا کتابفروشی برای خرید کتاب یه لیست دارم ولی از اون لیست چیزی پیدا نمی کنم کتاب های دیگری را خرید می کنم. البته بخاطر تنوع در کتاب خوندن از انتشارات و نویسنده های مختلف. چیزی که مهم است قبلا دنبال تخفیف بودم ولی بعد از خرید کتاب فهمیدم تخفیف های بالا ۵۰ درصد کتاب اصلا ارزش خواندن ندارد یا روان و خوش خوان نیست یا اینکه انتشارت یا هر کسی که کتاب رو چاپ کرده زحمت مرتب کردن صفحات رو به خودش نداده .بنظرم باید کتاب خرید هر چند وقت مطالعه برای آنها نداشته باشی اما گاهی اسم کتاب تو رو به جاهای دیگری می برد که باعث خلاقیت در ایده و نوشتن می شود .
      در بین کتاب هایی که می‌خریم شاید یک جمله آن به کارمان بیاید و گاهی کمبود هایمان در آن کتاب یا اسم کتاب یا رنگ و جلد کتاب است و این خریدن آرامش به همراه دارد
      مجدد از شما سپاسگذارم بابت این متن ارزشمند و قلم زیبای شما

      1. زهرا احمدی می گوید

        سلام جناب شهریاری
        وقت شما به خیر
        ممنونم که تجربه خودتون رو با ما به اشتراک گذاشتید.

  2. مجتبی طاهری می گوید

    من سال‌های سال کتاب خریده‌ام اما نه برای خودم بلکه برای دیگران. ۹۹ درصد اونا رو نخونده بخشیدم.همین الان ۱۰ تا ۱۵۰۰۰ تا کتاب pdf دارم

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.